2022/2024 New approaches to develop sensory-hedonic based interventions to promote healthier and more sustainable eating in school canteens, Collaborative Doctoral Partnership (CDP) in “Health Promotion and Prevention of Non-communicable Diseases (NCDs)” –Joint Research Centre-European Commission (JRC), supervisors prof. Erminio Monteleone and dr. Sara Spinelli
2021/2024 MYPREFMED, Individual food preferences for the Mediterranean diet in cancer patients; PhD Scholarship Institut Paul Bocuse Research Center-Elior, supervisors prof. Erminio Monteleone and dr. Sara Spinelli
2018/2022 (48 mesi) Horizon 2020 – Research and Innovation Framework Programme – H2020-MSCA-ITN-2017n – 764985 Bringing Down Barriers to Children’s Healthy Eating (EDULIA) Principal Investigator – Dr. Paula Varela, Nofima WP3 leader Product Development: prof. Erminio Monteleone Sito web: https://edulia.eu/ Facebook: https://www.facebook.com/Edulia.ITN/ Twitter: https://twitter.com/Edulia_GoodFood
2014/2020 QUALI BIRRE: Miglioramento della qualità delle birre agricole toscane nelle dinamiche di mercato e nelle strategie di diversificazione multifunzionale, PSR - FEASR, Resp. unità prof.ssa Caterina Dinnella
2017/2020 (36 mesi) PRIN 2015 prot. 20158YJW3W Individual differences in the acceptability of healthy foods: focus on phenol and fat content Principal Investigator/Coordinatore Nazionale: prof. Erminio Monteleone
2016/2018 (24 mesi) La variabilità individuale nelle preferenze alimentari tra fattori fisiologici e psicologici: il ruolo dei tratti della personalità e delle emozioni Bando Giovani Ricercatori Protagonisti – Ente Cassa di Risparmio di Firenze Titolare Dott.ssa Sara Spinelli
2014/2017 (36 mesi) Italian Taste – Un progetto di ricerca della Società Italiana di Scienze Sensoriali finalizzato allo studio delle differenze individuali nella preferenza e scelta dei prodotti alimentari Il progetto coinvolge 19 laboratori di centri di ricerca pubblici e privati coordinati da soci SISS e presenti su tutto il territorio nazionale ( http://www.it-taste.it/ ) Coordinatore nazionale: prof. Erminio Monteleone
2013/2017 (48 mesi) Marie Curie Industry-Academia Partnerships and Pathway (IAPP) – Call Identifier FP7-PEOPLE-2013-IAPP – id. code 999862906 To critically evaluate vegetable acceptability through individual and environmental characteristics across the lifespan in institutional food service (VEGGIEAT) (https://microsites.bournemouth.ac.uk/veggieat/) Principal Investigator – prof. Heather Hartwell, University of Bornemouth WP2 leader Consumer perception (product and sensory analysis): prof. Erminio Monteleone
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Ultimo aggiornamento
24.05.2022
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